03-06-14

Sociale huurwoningen worden onbetaalbaar

afbraak.jpg

'Sociale huurwoningen niet meer te betalen' schreef Michael van Helden op 30.8.2012...

Sinds 2011 laat de Nederlandse overheid toe dat de huur voor nieuwe huurders van sociale huurwoningen met 120 euro per maand kan verhoogd worden.  Daardoor kunnen de mensen met lagere inkomens die zich geen gewone huurwoning kunnen permiteren, ook geen sociale huurwoning meer bekomen.

Deze trend zet zich ook in België door.

Iemand die werkzoekende is of over een zogenoemd vervangingsinkomen beschikt dat nauwelijks voldoende is om mee rond te komen, en die jarenlang op een wachtlijst voor het bekomen van een sociale woning stond, heeft geen financiële middelen meer om een sociale woning te betalen.

Ook in België rijzen de huurprijzen de pan uit en de Belgische regering voert een politiek die uitsluitend in het belang is van de bezitters van woningen.

Het is onbegrijpelijk dat de Sp.a (Vlaamse socialistische partij) die voortdurend op een felle manier tegen de sociale afbraak keert, niet gepleit heeft voor een huurcontrole.  

Het aantal daklozen in België neemt elk jaar toe omdat de minder-begoeden geen huurwoning of sociale huurwoning meer kunnen betalen.

http://www.huur.nl/huren/wonen/sociale_huurwoningen_niet_meer_te_betalen.asp

Commentaren

goed artikel zeg bedankt

Gepost door: plat dak vervangen | 17-12-14

De commentaren zijn gesloten.